Sosyal Medya

Güncel

Lice’de öldürülen iki terörist 'sözde' üst düzey sorumlu çıktı

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin PKK’nın üst düzey sorumlularından olduğu ve Merasim Sokak saldırısıyla ilgili hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, birinin de gri listede arandığı ortaya çıktı.



Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesi Gözebaşı köyü mülki sınırları içerisinde 26 Eylül’de teröristlerle girilen silahlı çatışma neticesinde Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar ÅŸehit edilmiÅŸ, 2 asker de yaralanmıştı.

Bunun üzerine istihbari çalışmalar yapılmış ve bir grup teröristin Lice ilçesi Baharlar köyü Gönen mezrası kırsalında olduÄŸu tespit edilmiÅŸti. Ardından 29 Eylül’de bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçaklarının da desteÄŸiyle geniÅŸ kapsamlı operasyon baÅŸlatılmış ve 5 terörist etkisiz hale getirilmiÅŸti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri belirlendi. Teröristlerden birinin terör örgütü PKK’nın sözde Amed Eyaleti üçlü yürütme sorumlularından ve örgütün kadın kolu olan YJA-Star’ın sözde komutanlarından “Gülnaz Ege” kod adlı Nurhan Er olduÄŸu belirlendi. Söz konusu teröristin 17 Åžubat 2016’da Ankara Merasim Sokak’ta 29 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi canlı bomba saldırısının sorumlularından olduÄŸu ve hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Teröristlerden birinin de İçiÅŸleri Bakanlığının “aranan teröristler” listesinin gri kategorisinde bulunan “Sarya Amed” kod adlı Sevim SolmuÅŸ olduÄŸu bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.